Alles wat coaching voor je kan betekenen bij IIK, vind je op deze website. Veel plezier met groeien en wil je graag in verbinding komen met IIK? IIK zal je contactformulier met aandacht lezen!

ONS CONTACTADRES


Balkbrug Oost 62, 5236 PW 's-Hertogenbosch

073 2090999

KVK 86174789

BTW NL863885202B01


EMDR

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor cliënten die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende, traumatische ervaring. De naam EMDR zegt het al: aan de hand van oogbewegingen wordt geprobeerd het trauma opnieuw te verwerken. Dat klinkt vager dan het is.

Die theorie waarop EMDR gebaseerd is heeft te maken met de manier waarop je brein herinneringen opslaat. Het idee is dat bepaalde ervaringen na verloop van tijd als herinneringen in je ‘langetermijngeheugen’ terechtkomen. Zodra je ze weer voor de geest haalt, komen ze in het ‘werkgeheugen’ terecht. Het werkgeheugen heeft echter maar een beperkte capaciteit. Als je tegelijkertijd andere stimuli krijgt, blijft er maar weinig ruimte over voor de herinnering. De herinnering wordt daardoor in een andere, vaak kleinere en minder overweldigende vorm, weer in het langetermijngeheugen opgeslagen.

EMDR helpt je weer op weg als het niet lukt om een heftige gebeurtenis goed te verwerken. Deze techniek is effectief bij traumaverwerking en zorgt ervoor dat jouw trauma je niet meer in de weg staat.

Goed om te weten:

  • Suzanne en Lieke zijn allebei verloskundige, life coach en bevallingsverwerkingsspecialist. Zij kunnen beide in een gesprek met jou vaststellen of er een indicatie bestaat voor een resetmethode, waaronder EMDR.
  • Doorgaans werkt IIK wat betreft EMDR met 3 coachsessie, in 1 daarvan zal EMDR ingezet worden.
  • Suzanne en Lieke hebben een opleiding en certificaat behaald om deze EMDR methode te kunnen toepassen. Omdat Suzanne en Lieke beide geen psycholoog zijn, zijn zij niet aangesloten bij de Vereniging EMDR-Nederland. Zij begeleiden enkel cliënten met een enkelvoudig baringstrauma en zullen zo nodig doorverwijzen naar een collega therapeut.
image
https://www.iikcoaching.nl/wp-content/themes/hazel/
https://www.iikcoaching.nl/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/home/iikcoachin/domains/iikcoaching.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off